Ohjeet 

LINNAVUOREN ERÄKESKUKSEN KÄYTTÖOHJEET                   Linnavuoren Eräkeskus,  Kajamontie 124,   MASKU          

Kämppien , ruokailukatoksen, laavun, alueen ja puomin avaimet sekä majoitusilmoituksen saat isännältä. Autot pysäköidään  tienristeykseen.. Vain huoltoajo ylös hirsikämpälle on suositeltavaa.  Kajamontietä ajaessasi muista 30 km:n nopeusrajoitus. Vastuuhenkilön pitää tutustua myös sivuillamme  olevaan  alueen pelastussuunnitelmaan.

Kämppien luovutus : - päivä / ilta-vuokraajat,   saapuminen sopimuksen mukaan, poistuminen viimeistään  klo 01.00.  Jos poistutte "iltamyöhään", niin muistattehan varmasti siivota kämpän tarkistuslistan ohjeiden mukaan ?   Kokemus on osoittanut, että yösiivous on harvoin onnistunut. Jos et siivoa, niin laskutamme meille  normaali siivouksesta tulevia kuluja 60€ / kämppä. 

                                        vrk / viikonloppu-vuokraajat,  saapuminen sopimuksen mukaan, poistuminen viimeistään  klo 16.00, jollei toisin ole sovittu.

Kämpissä yövyttäessä tarvitsette omat lakanat ja makuupussit.          Kämppää tai ruokailukatosta/leirikeittiötä vuokrattaessa on koko alue vuokraajan käytössä.

Eräkämpässä (yläkämpässä) Talvella kämpän vuokranneille ilmalämpöpumppu ja lämpöpatterit on asennettu ennen saapumistanne valmiiksi n.+19 asteeseen  Pois lähtiessänne säätäkää huoneiden lämpöpatterit  kämpän keittiön seinällä olevan ohjeen mukaisesti, - osa  pattereista kiinni, - osa + 5 asteeseen.  Väliovet pitää jättää ohjeen mukaisesti auki (ei ulkoeteisen väliovea), jotta ilmalämpöpumpun lämpö pääsee leviämään kaikkiin huoneisiin. (myös pesuhuoneeseen ja saunaan)  Linnavuoren isäntä hoitaa ilmalämpöpumpun säätämisen lähtönne jälkeen taas peruslämmölle.  Lämmön säästämiseksi älä pidä talvella turhaan ulko-ovia auki. Kesällä kaikki lämpöpatterit ovat pois päältä ja ilmalämpöpumppu ei ole  käytössä. Eräkämpän wc ei ole leirien ja suurten ryhmien käyttöön.

Majoitusrakennus (tiilinen alakämppä), on ennen saapumistanne lämmitetty valmiiksi n. + 19 asteeseen ilmalämpöpumpulla, sähköpattereilla ja takan avulla. Pois lähtiessäsi sulje aina - talvellakin - alakämpän kaikki lämpöpatterit, jääkaappi ja ilmalämpöpumppu pois päältä irrottamalla töpselit pistorasioista.  Majoitusrakennuksen tulikivitakassa on vedon varmistamiseksi hormien ollessa kylmät tai kosteat aina poltettava aluksi paperia kyljessä olevan luukun kautta. Takan pelti on alhaalla vasemmalla. Kesällä  majoitusrakennuksen (alakämpän) ilmalämpöpumppu ei ole käytössä.  Talvella 20.11..- 15.4. alakämppää vuokrataan vain sopimuksen mukaan (lämmityslisä) ja  (n. 15.11.-20.4.) alakämpän vesijohto ei ole käytössä.  Majoitusrakennuksen käytössä  on rakennuksen läheisyydessä oma kompostoiva huussi. 

Polttopuuta löydät eräkämpän viereisestä puuvarastosta vajan takaa. Alakämpän päädyssä on myös polttopuuta.  Telttakamiinoissa, nuotiossa, laavuissa  tai saunateltassa  käytettävät puu ovat maksullisia. Valmiiksi pilkotun sekapuun hinta on 80 €/m3 Halkaistut halot 60 €/m3.

Käytä vettä niin eräkämpän suihkussa kuin muuallakin säästäen, jotta  kaivosta  tuleva vesi ei lopu kesken.  Älä pidä turhaan saunan kiuasta päällä.  Kuivaa pukuhuoneen lattia niin käytön aikana kuin jälkeenkin Sinipiialla, - myös penkin alta.  Jos kesällä käytte järvessä uimassa, niin huuhtokaa jalkanne portaiden edessä pesuvadissa, jotta hiekkaa ei kulkeudu pesuhuoneeseen.  Tuuleta pukuhuone, pesuhuone ja sauna käytön jälkeen.

Mahdolliset grillaamiset on aina tapahduttava ulkona. Jos kuitenkin jostain syystä kuistilla, niin kuistin lattia on ehdottomasti suojattava. jotta lattia ei likaannu roiskuvasta rasvasta. 

Kompostoituvat ruoan jätteet viedään kompostiin. ( Ei muovipusseja! )  Jätteiden päälle lisätään sekoittamalla aina kariketta tai vastaavaa. Polta paperit ja pahvit takassa tai nuotiossa. Muutoin jokainen huolehtii omat roskansa pois. Tienristeyksessä on Linnavuoren jätesäiliö.

Tupakointi kämpissä ja kuistilla on kielletty. Tumppeja ei heitetä pitkin pihaa. Jalkineet jätetään kuistille tai eteiseen. Koiria ei saa tuoda allergiariskin vuoksi sisälle, eikä uittaa uimarannassa.

Leirejä ja retkiä varten juomavettä on saatavilla kesällä ruokailukatoksesta.  Säästä ja seuraa veden kulutusta, sillä hyvässäkin kaivossa on vettä rajoitetusti. Eräkämpän wc:tä ei ole tarkoitettu suurten ryhmien  eikä leirien käyttöön. Alakämpän käytössä on oma kompostoiva  käymälä. Leiriläiset käyvät leirikäyttöön tarkoitetuissa käymälöissä.( 3 kpl niityn reunalla)

Alueella kävijät tai leiriytyjät eivät saa kaataa tai vahingoittaa havupuita, koivuja tai isoja haapoja eikä ottaa havuja kuusistaSiis, -  ei tehdä makkaratikkuja kämpän lähi puista ja katajista!    Lintujen pesintäaikana touko-kesä-heinäkuussa vältetään melomista isolla järvellä.  Avotulen teko on sallittu ainoastaan merkityillä nuotiopaikoilla.    

Kämpät ovat "omatoimikämppiä". Pois lähdettäessä kämpät, / alue / ruokailukatos / laavu  on siivottava seuraavaa tulijaa varten huolellisesti tarkistuslistan mukaisesti,   Varaa  siivoamiseen riittävästi aikaa!  Huonosti siivotusta kämpästä  laskutamme  sopimuksen mukaan siivouskulut  (normaali siivous 60 € / kämppä.  Vuokraaja korvaa kadonneet tai rikkoutuneet esineet ym. aiheutetut vahingot. Kämppää toivotaan käytettävän siten, että seuraavakin tulija voi olla tyytyväinen.

Alueelta poistuttaessa suljetaan  lukitsemalla ketjuportti ja puomi. Laskutusta varten majoitusilmoitus jätetään täytettynä kämpän pöydälle tai palautetaan sopimuksen mukaan avaimen kanssa isännälle. Viihtyisiä hetkiä ja seikkailurikkaita retkiä Linnavuorella!
___________________________________________________________________
 Linnavuoren Eräkeskuksen isäntä: Jukka-Pekka Rauti puh. 045-1350995        ( julle (at) linnavuorenerakeskus.fi )

TEE VARAUS SÄHKÖPOSTITSE.  

Takaisin