Esittely

ALUE

 

Partiolaisten omistama Linnavuoren Eräkeskus sijaitsee Kajamontie 124 Maskussa, 18 km Turusta. Alueelle on hyvät liikenneyhteydet autolla. Pyörillä pääsee perille lähes koko matkan pyörätietä pitkin. Alueen pinta-ala on noin 24 hehtaaria, sisältäen kaksi matalaa järveä, jylhiä kallioita, metsää, niittyjä ja suurimman osan muinaismuistolain nojalla suojellusta Linnavuoresta (Kajamonvuoresta), jonka päältä löytyy vanhat muurinjäännökset.

 Kesällä vältämme häiritsemästä alueemme isomman järven pesiviä lintuja.

Linnavuoren Eräkeskus sopii retkeily - ulkoilu - leirikoulu ja leiripaikaksi, retkeilymajaksi  ja kokouspaikaksi.

Linnavuoren Eräkeskuksen alueella on iso hirsikämppä sekä majoitukseen tarkoitettu 2 lisärakennusta ( Louhela ja Scoutparakkil).  Alueella hirsikämpän vieressä on huvimajaksi luokiteltava torni sekä puuvaja. Leirejä ja retkiä varten Linnavuorella on omat paikkansa. Alueella on leirejä varten keittiö- ja ruokailukatos, johon mahtuu  n. 60-70 ruokailijaa sekä toimintapisteiksi iso avokota.  Pikku järven uimarannalla on laadukas telttasauna  ja toisella puolella iltanuotiopaikka. Alueen niittty toimii pelikenttänä. Ison järven rannalla on kaksoislaavu, johon mahtuu n.10-12 retkeilijää yöpymään. Kämpät ovat "omatoimikämppiä", eli vuokraaja huolehtii siivouksesta yms. jollei toisin sovita.  Vastuuhenkilön pitää tutustua Linnavuoren ohjeisiin ja pelastussuunnitelmaan.  Kaikkien kämppien yhteinen majoitusmäärä on n.50 hlöä. Kämpissä yöpyjällä täytyy olla mukana oma makuupussi ja aluslakana.  Useamman päivän vuokrausten yhteydessä isojen ryhmien ja leirien on muistettava kohtuullinen vedenkäyttö (vesi tulee kaivosta) sekä tuotava omat pesu / wc / roskistarvikkeet.  Isojen ryhmien käytössä on kompostikäymälät.  Kämppää / kämppiä  vuokrattaessa on koko alue vuokraajan käytössä.

Aluetta ja kämppiä hoidetaan ja ylläpidetään talkootyöllä. ( Emme siis ole mikään 5 tähden hotelli ) Otamme mielellään vastaan siivous ja talkooapua.  Linnavuoren tuotto käytetään alueen ylläpitoon, kehittämiseen ja nuorisotyöhön.

Seuraava